Trenduri în amenajarea dormitorului în 2021

Trenduri în amenajarea dormitorului în 2021

Dacă aveți în plan o renovare în acest an, suntem siguri că vă doriți să cunoașteți principalele trenduri în amenajare prevăzute pentru anul 2021. Am discutat anterior despre principalele trenduri în amenajarea locuinței în 2021, trenduri în amenajarea bucătăriei și trenduri în amenajarea livingului. De data aceasta este timpul să vorbim despre principalele trenduri în amenajarea dormitorului în 2021.

Știm cu toții că dormitorul joacă un rol deosebit de important în orice locuință. Este locul unde dormim, dar și locul în care ne relaxăm, poate citind o carte sau urmărind un serial la TV. În funcție de cum îl amenajezi, dormitorul poate să îți exprime perfect personalitatea sau poate să fie, pur și simplu, o încăpere decorată cu stil. Însă, indiferent de opțiunea ta, în acest an poți folosi trendurile de amenajare pentru a obține un dormitor perfect pentru relaxare sau complet funcțional. Iată care sunt principalele trenduri în amenajarea dormitorului în 2021.

Trenduri în amenajarea dormitorului în ceea ce privește culorile alese

Treptat, dispare moda de a folosi culori precum bej, alb sau crem drept culori proeminente pentru a obține o cameră modernă și plăcută. Deși aceste culori sunt excelente pentru a oferi o stare de calm și pace, odată cu schimbarea trendurilor, culorile menționate sunt înlocuite cu nuanțe de gri.

Un alt trend în ceea ce privește culorile este combinația de alb și negru, care revine puternic în modă în acest an. Deși este o combinație simplă, clasică, aceasta oferă un anumit grad de dinamică oricărei încăperi. Se potrivește atât într-un dormitor în stil clasic, cât și în unul contemporan.

Dacă optezi pentru culori mai închise, este recomandat să dai un plus de culoare dormitorului. Poți face asta fie printr-un obiect de decor într-o culoare vibrantă, cum ar fi o pernă, fie vopsind un perete al dormitorului într-o culoare contrastantă cu a celorlalți pereți.

Materialele naturale sunt în lista principalelor trenduri în amenajarea dormitorului în 2021

Când vine vorba despre amenajarea dormitorului, tot mai mulți oameni preferă materialele naturale și prietenoase cu natura. Deși nu este un trend tocmai nou, acesta prinde tot mai mult avânt în anul 2021. Materialele ecologice sunt tot mai des utilizate în amenajarea dormitorului. Poți să le incorporezi foarte ușor în amenajarea dormitorului tău prin utilizarea unor covoare și obiecte decorative care sunt confecționate din diverse fibre naturale. Acestea vor da un aer rustic încăperii și îți vor oferi un somn liniștit.

Stilul clasic se menține în trend

Unul dintre cele mai comune trenduri în amenajarea dormitorului este stilul clasic. Este important să știi că stilul clasic nu se referă neapărat la utilizarea unui pat cu baldachin din lemn de culoare închisă. Pentru a obține un stil clasic în dormitor, poți folosi un pat elegant și care să devină punctul central al camerei. Mobilierul trebuie să fie asortat, iar în ceea ce privește culoarea mobilierului de dormitor, este bine să știi că mobilierul din lemn de culoare închisă este mai potrivit stilului clasic, în timp ce mobilierul în culori deschise este potrivit pentru stilul contemporan.

Stilul minimalist se regăsește printre principalele trenduri în amenajarea dormitorului în 2021

Stilul minimalist este tot mai apreciat și utilizat în amenajarea locuințelor, iar acest lucru nu va face excepție nici în anul 2021. În acest an, se va pune tot mai mult accent pe abordarea stilului minimalist în amenajarea dormitorului. Acest lucru se traduce prin utilizarea unui decor cât mai simplist, obținerea unui spațiu ordonat și utilizarea liniilor clare.

Stilul rustic este din nou în trend

Stilul rustic în dormitor este noul trend al anului. Dacă la un moment-dat toată lumea își dorea să aibă un dormitor cât mai măreț și luxos, de această dată tot mai mulți își îndreaptă atenția spre dormitoarele amenajate în stil rustic. Este foarte ușor să obții un dormitor în stil rustic. Tot ce ai nevoie este fie mobilier în acest stil, fie să adaugi diverse detalii din lemn.

Spătarul patului cu design creativ este unul dintre principalele trenduri în amenajarea dormitorului în 2021

Un alt trend al acestui an în ceea ce privește amenajarea dormitorului are în vedere spătarul patului. Acesta se dorește a fi unul cât mai creativ și cu un design unic. Numeroase persoane adoptă stilul creativ pentru spătarul patului sau pentru spațiul din spatele patului, unde amplasează diverse opere de artă, fotografii, rafturi pentru poze sau picturi murale.

Acestea sunt câteva dintre trendurile pe care designerii de interior le prevăd pentru anul 2021 în amenajarea dormitorului. Pe tine care dintre aceste trenduri te atrage?

Sursa foto: Pixabay

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0