Trenduri în amenajarea livingului în 2021

Trenduri în amenajarea livingului în 2021

Livingul este una dintre cele mai importante încăperi din orice locuință. Este spațiul în care familia se adună pentru relaxare sau pentru a petrece timpul împreună. Tocmai din acest motiv, amenajarea livingului este importantă în ideea de a crea un spațiu cât mai plăcut și confortabil, care să ofere familiei un loc relaxant și atrăgător. Iar dacă te gândești că este timpul pentru o reamenajare a locuinței, este bine să știi care sunt principalele trenduri în amenajarea livingului în 2021, conform designerilor de interior.

Amenajarea livingului în 2021 se face cu mobilier îndrăzneț

Canapelele și fotoliile vor deveni piese centrale, întrucât oamenii vor înlocui culorile neutre standard cu nuanțe trendy, imprimeuri mari florale și texturi îndrăznețe pentru a da un plus de stil încăperii.

Living inspirat din Art deco

Amenajarea livingului cu inspirație Art deco este o tendință în creștere, iar designul acesta se potrivește de minune în decorurile contemporane, datorită liniilor sale pure și a minimalismului său elegant. Este un stil ușor de încorporat în locuințe. De asemenea, este cheia care te ajută să oferi locuinței un aspect ce ține de trecut, folosind elemente moderne și combinând vechiul cu noul pentru a-i oferi personalitate spațiului. Pentru a realiza amenajarea livingului în stil Art deco, poți combina materiale, stiluri și perioade de timp, ceea ce va crea un living stratificat, care redă personalitatea ta unică.

Amenajarea livingului astfel încât să fie una cu natura

Designerii de interior se așteaptă ca în anul 2021 să vadă tot mai multe culori, texturi și materiale naturale folosite în amenajarea livingului. Se pune accent pe vase de teracotă brută pentru amplasarea în living a florilor de sezon, covoare din lână țesute manual, care dau confort și căldură, precum și boluri din piatră naturală așezate pe măsuța de cafea.

Transformă un perete din living în galerie de artă

Conform designerilor de interior, se așteaptă ca în anul 2021, tot mai mulți oameni să îți transforme un perete din living în galerie de artă, unde să aibă ocazia să își spună povestea. Fie că investești în piese de artă, afișezi fotografii din călătoriile tale sau opere de artă realizate de tine și ai tăi, crearea unui astfel de perete duce la obținerea unei atmosfere curate, care transcende orice trend și oferă personalitate livingului. Iar pentru familiile cu copii, acest lucru poate crea cadrul ideal pentru amuzament și relaxare și îi poate încuraja pe cei mici să își afișeze „operele de artă” pe perete, în loc să deseneze pe pereți.

Amenajarea livingului chic și confortabil

Specialiștii afirmă că în acest an, amenajarea livingului va pune accentul pe crearea unui spațiu mai confortabil, mai primitor și mai locuibil. Întrucât familiile au început să petreacă tot mai mult timp acasă, livingul nu mai este o încăpere care trebuie doar să arate frumos, ci să și ofere suficient confort pentru ca membrii familiei să poată petrece timpul cât mai plăcut în această încăpere. Așadar, se va pune accentul pe canapele, scaune, fotolii și accesorii din pluș, confortabile, demne să definească stilul personal al familiei.

Transformarea livingului în camera în care petrece timp toată familia

Faptul că numeroase familii petrec întreaga zi împreună în ultima perioadă se reflectă asupra alegerea mobilierului pentru living. Livingul poate fi împărțit în diverse secțiuni funcționale, astfel încât membrii familiei să își poată desfășura activitatea (serviciu, școală online) în paralel, iar diverse spații să poată fi utilizate pentru relaxare – o masă la care se poate servi cina în timp ce urmăriți împreună un film la TV, de exemplu.

Așadar, amenajarea livingului va pune foarte mult accent în 2021 pe crearea unui spațiu în care întreaga familie să poată petrece timpul, fie că este vorba despre activitățile ce țin de școală și serviciu, fie că este vorba despre activități de relaxare.

Sursa foto: Pixabay

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0