Trenduri în mobilarea bucătăriei în 2020

trenduri în mobilarea bucătăriei

Percepția asupra bucătăriei s-a schimbat de-a lungul anilor. Dacă înainte era considerat doar locul în care se gătea și se spălau vasele, în prezent bucătăria este punctul central al locuinței. Este locul unde se adună familia pentru a savura împreună mesele din timpul zilei. Tocmai pentru că bucătăria joacă un rol important în locuință și în familie, este important să o amenajăm astfel încât să ne ofere un ambient cât mai plăcut. Bucătăria se cere a fi confortabilă și plăcută. În plus, fiind un punct atât de important al locuinței, în zilele noastre bucătăria se adaptează trendurilor, care se schimbă de la an la an. Dacă îți dorești o reamenajare a bucătăriei, te ajutăm cu recomandări privind cele mai noi trenduri în mobilarea bucătăriei.

Mobilarea bucătăriei pentru a crea bucătăria inteligentă

Având în vedere vremurile pe care le trăim, nu este o surpriză faptul că bucătăria inteligentă este cel mai important trend al anului. În acest sens, mobilarea bucătăriei se realizează ținând cont de tehnologie. În prezent, există numeroase soluții inteligente pentru bucătărie, de la aparaturi electrocasnice până la corpurile de iluminat și robinetul pentru apă.

Toate aceste dispozitive inteligente pot fi ușor integrate în mobilierul de bucătărie. În prezent, bucătăria cu tehnologie integrată este din ce în ce mai populară și reprezintă cel mai mare trend al anului 2020.

Dulapurile în culori închise sunt în trend

Dulapurile albe au un aspect clasic, care nu se demodează. Totuși, în  acest an, se pune accentul pe mobilarea bucătăriei în culori închise. De asemenea, se optează pentru combinațiile de finisaje menite să dea un plus de culoare bucătăriei. Printre cele mai populare culori ale anului în mobilarea bucătăriei se numără albastru și verde. De asemenea, sunt în trend tonuri precum negru, bleumarin și verde smarald.  

Dulapurile de bucătărie în culori închise oferă un aspect dramatic și luxos bucătăriei. Ele creează o atmosferă elegantă. Totuși, este important să te asiguri că realizezi un echilibru de culori, pentru a nu întuneca prea mult atmosfera bucătăriei.

Simplitatea este cheia succesului în mobilarea bucătăriei

În acest an, se merge tot mai mult pe mobilarea bucătăriei într-un stil cât mai simplu, cu designuri, materiale și elemente care să îndice simplitatea. Se are în vedere crearea unui spațiu cât mai deschis și liber, care să ofere confort și liniște. Se optează pentru aspecte simple, cu linii curate și mobilier care să nu facă bucătăria să pară încărcată. În acest sens, mulți proprietari au renunțat deja la corpurile suspendate, pentru a deschide spațiul vizual și a oferi senzația de bucătărie mai spațioasă și mai luminoasă.

În ceea ce privește materialele, sunt apreciate cele care au diverse texturi. În ceea ce privește spațiile de depozitare, poți opta pentru rafturi deschise, realizate din lemn sau din metal.

Trenduri în categoria blaturilor pentru bucătărie

În ceea ce privește blaturile pentru bucătărie, sunt populare cele din cuarț și din granit. De asemenea, indiferent de materialul blatului, este recomandat să optezi pentru culori cât mai neutre, precum gri, crem și alb. Un alt trend în această categorie se referă la alegerea chiuvetei astfel încât să se potrivească blaturilor de bucătărie.

Mobilarea bucătăriei cu o combinație de metale

Unul dintre trendurile anului în mobilarea bucătăriei cuprinde combinarea diverselor materiale. Acest lucru adaugă un plus de personalitate bucătăriei. De exemplu, poți opta pentru un robinet auriu, pe care să îl completezi cu diverse piese din feronerie neagră sau nichel.

Acestea sunt câteva dintre trendurile anului în materie de mobilare a bucătăriei. Te poți inspira din aceste trenduri pentru a obține o bucătărie modernă, confortabilă și funcțională.

Sursa foto: Pixabay

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0