Valorifică partea superioară a dulapurilor de bucătărie

Valorifică partea superioară a dulapurilor de bucătărie

Dacă și pe tine de deranjează spațiul acela gol aflat între partea superioară a dulapurilor de bucătărie și tavan, ai ajuns în locul potrivit. Spațiul acela, care în general servește doar la adunarea prafului, poate fi foarte bine valorificat, astfel încât să îi ofere bucătăriei un aspect inedit și să te ajute să beneficiezi de tot spațiul disponibil. Azi îți arătăm cum poți să valorifici acest spațiu, adică partea superioară a dulapurilor de bucătărie, pentru a elimina spațiul gol.

Adaugă coșuri de depozitare pe partea superioară a dulapurilor de bucătărie

Unul dintre cele mai ușoare moduri în care poți valorifica partea superioară a dulapurilor de bucătărie este să o transformi în spațiu de depozitare. Totuși, nu este recomandat să depozitezi diverse obiecte acolo, la întâmplare, deoarece ar sfârși prin a arăta mai urât decât dacă ai lăsa acel spațiu gol. În schimb, poți opta pentru diverse coșuri de depozitare, care îi vor oferi bucătăriei tale un aspect plăcut și modern. Le poți folosi pentru a depozita în ele diverse obiecte pe care le utilizezi mai rar.

Folosește spațiul pentru a-l decora cu obiecte de artă înrămate

Dacă nu te tentează să depozitezi diverse obiecte deasupra acestor dulapuri, din cauza deranjului pe care acest lucru l-ar cauza de câte ori ai nevoie de obiectele respective, poți valorifica acel spațiu decorându-l. Poți opta pentru diverse tablouri sau fotografii înrămate, care vor da un aspect plăcut bucătăriei. Această opțiune se potrivește în special unei bucătării cu tavanul foarte înalt, în care spațiul de deasupra dulapurilor de bucătărie este prea mare.

Poți amplasa ghivece cu plante cățărătoare deasupra dulapurilor de bucătărie

Spațiul de deasupra dulapurilor de bucătărie este ideal pentru a amplasa ghivece cu plante cățărătoare. Acestea arată minunat în acel spațiu, mai ales dacă ai ferestre largi și suficientă lumină naturală în bucătărie.

Spațiu ideal pentru cărțile de bucate

Indiferent dacă le folosești sau nu, sau frecvența cu care le utilizezi, cu siguranță ai măcar câteva cărți de bucate. Poate sunt primite cadou, ori rămase moștenire de la mama, bunica sau vreo mătușă, fiind, astfel cu valoare sentimentală. Să găsești locul ideal pentru depozitarea cărților de bucate nu este întotdeauna ușor, mai ales dacă ai multe obiecte utile. Ei bine, tocmai pentru astfel de situații, spațiul de deasupra dulapurilor este ideal. Depozitarea cărților de bucate în acest spațiu va transforma bucătăria ta într-un loc frumos, plăcut și primitor, fără a da senzația de dezordine sau înghesuială.

Adaugă un raft între dulapuri și tavan

Un alt mod inspirat de a folosi spațiul dintre dulapuri și tavan este să adaugi rafturi deasupra dulapurilor. Acest lucru te ajută să organizezi mai bine bucătăria și să extinzi spațiul utilizabil al acestei încăperi.

Folosește spațiul de deasupra dulapurilor de bucătărie pentru a depozita vaze

Atunci când sunt fără flori în ele, vazele necesită un loc sigur pentru a fi depozitate. Vazele sunt frumoase din punct de vedere estetic, chiar și atunci când sunt fără flori în ele. Tocmai din acest motiv, așezate deasupra dulapurilor din bucătărie, vazele dau un aspect deosebit bucătăriei. În plus, sunt în siguranță și nu riști să le spargi lovindu-te de ele în timp ce pregătești masa.

Iată, așadar, în câte moduri poți să valorifici partea superioară a dulapurilor de bucătărie, fără niciun efort.

Sursa foto: Pixabay

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0