7 elemente esențiale pentru o locuință în stil rustic

Vitrina pentru living sau dining. De ce și cum o alegi?

A fost o perioadă în care vitrinele nu mai erau la modă, însă în ultima perioadă, a redevenit un trend să ai o vitrină în living sau în dining. Este o piesă de mobilier care dă un plus de farmec încăperii în care este amplasată. În plus, vitrina are și numeroase avantaje, despre care vom vorbi în acest articol. De asemenea, îți vom arăta cum să alegi vitrina potrivită pentru locuința ta.

Ce avantaje are o vitrină?

În general, vitrina este utilizată pentru a expune bibelouri, trofee, cărți, o veselă deosebită, precum și diverse alte obiecte de decor, cu valoare estetică. De asemenea, este utilizată și ca alternativă pentru depozitare. Iată câteva dintre principalele avantaje de a avea o vitrină în living sau dining:

1. Oferă impresia de spațiu mai mare. O vitrină poate înlocui un dulap închis, dând impresia unui spațiu mai generos, datorită faptului că ușile sale eliberează vizual încăperea. De asemenea, creează un interior mai luminos și mai primitor.

2. Îți oferă spațiul ideal pentru a expune obiecte cu valoare estetică. Dacă ai în colecție diverse obiecte, cum ar fi veselă din porțelan moștenită de la bunica, vase-suvenir luate din diverse vacanțe, bibelouri impresionante, sau diverse obiecte decorative frumoase, vitrina este locul ideal în care să le expui, astfel încât să fie vizibile și să atragă privirile.

3. Este ușor de întreținut. Vitrina este o piesă de mobilier care se întreține ușor. Totuși, este important să te asiguri că alegi o vitrină de calitate. Există modele cu sau fără geamuri, astfel că tu alegi care variantă este mai potrivită pentru stilul tău de viață.

Cum alegi vitrina potrivită pentru locuința ta?

Există o mulțime de modele și stiluri de vitrină. În plus, această piesă de mobilier poate fi inclusă atât în living, cât și în dining. Așadar, este esențial să te asiguri că alegi vitrina potrivită pentru locuința ta, iar pentru a face asta, este important să ții cont de câteva aspecte.

1. Ține cont de designul vitrinei. Designul este primul aspect de care să ții cont. Este important ca vitrina să se potrivească în stilul de amenajare a încăperii tale.

2. Ia în considerare materialul. Vitrinele sunt confecționate din diferite materiale, iar atunci când vrei să faci cea mai bună alegere, este important să ții cont de materialul folosit pentru fabricarea vitrinei. De exemplu, o vitrină din lemn și cu sticlă rezistentă și sigură este o alegere durabilă.

3. Alege vitrina în funcție de model și formă, pentru a te asigura că se potrivește cu încăperea, precum și cu restul mobilierului folosit.

Cum alegi vitrina în funcție de model și formă?

Vitrinele diferă în funcție de model și formă, iar pentru a te ajuta să iei decizia potrivită în acest sens, îți arătăm câteva dintre principalele modele de vitrină, în funcție de acest criteriu.

1. Vitrina de colț. Dacă îți dorești să valorifici pe deplin ungherele camerei, alege o vitrină de colț. Aceasta ocupă puțin spațiu, în schimb oferă o capacitate mare de depozitare. În general are o formă semirotundă și este prevăzută cu o ușă.

2. Vitrina de tip comodă. Acest model are o înălțime mică și este prevăzută cu 3-4 rafturi din sticlă. În general, acest model de vitrină se amplasează de-a lungul celui mai lung perete sau lângă canapea, pentru a oferi posibilitatea de a vedea obiectele expuse.

3. Vitrina de tip coloană. În general, această vitrină este îngustă și prevăzută cu două uși.

4. Vitrina suspendată. Acest model de vitrină se montează deasupra mobilierului care este amplasat pe podea. Completează perfect mobila și asigură un element excelent de decor.

Vitrina este din nou la modă și, așa cum ai văzut, este o piesă de mobilier esențială pentru a da un plus de simț estetic încăperii în care este amplasată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0